DiKATA – digiosaaminen on uusi kansalaistaito -hanke

AJANKOHTAISTA

 

Dikata-hankkeen tuottama MAKSUTON MOOC-kurssi

Digiosaamisen perusteet on avattu lokakuussa 2020

Lisätiedot ja ilmoittautuminen löytyvät oheisesta linkistä

 

Haluatko oppia työssä ja vapaa-aikana tarvittavia digitaitoja omaan tahtiisi siellä, missä sinulle sopii? Haluatko digiosaamisestasi osaamismerkkejä, joita voit hyödyntää esimerkiksi työnhaussa? Suorita verkossa maksuton Digiosaamisen perusteet -kurssi.

 

Digiosaamisen perusteet kurssisivu

Nyt kaikki oppimaan digitaitoja näppärästi verkossa!
Kaikille avoimissa ja maksuttomissa DiKATA -verkkokoulutuksissa osallistujat saavat hyödyllistä digiosaamista niin työhön kuin vapaa-aikaankin.

 

Kursseilta löydät sinulle sopivia sisältöjä, oletpa sitten aloittelija tai kokenut digiseikkailija. Opit esimerkiksi, kuinka asioida sähköisesti, miten pilvipalveluita käytetään ja kuinka hallita jatkuvaa tietotulvaa. Opit myös työelämässä tärkeitä digitaitoja, kuten etäkokouksien käytäntöjä, yhteisöllisen työskentelyn menetelmiä (Google ja Microsoft Teams) ja kuinka brändäät itsesi ammatillisesti. Ota sinulle tarpeelliset digitaidot haltuun helposti ja hauskasti!

 

Näet koulutuksista tehdyt tallenteet:
http://bit.ly/dikatayoutube

Mikä DiKATA?

 

DiKATA-hankkeen tavoitteena on parantaa kymmenien tuhansien työikäisten digiosaamista. Hanke kattaa koko Suomen, sillä DiKATA -digitaitokoulutuksia järjestävät maan 18 kesäyliopistoa ympärivuotisesti hankkeen keston ajan. Hanketta koordinoi Snellman-kesäyliopisto ja rahoittaa Opetushallitus.

 

Matalan kynnyksen koulutukset sisältävät vuorovaikutteisia verkkokoulutuksia, itseopiskelupaketteja ja jonkin verran lähiopetusta. Koulutukset toteutetaan Tieken luomaan digitaitotasokriteeristöön pohjautuen.

 

DiKATA-verkkokurssit on luokiteltu kuvan värien mukaan seuraaville taitotasoille: vihreä = aloittelija, sininen = peruskäyttäjä ja punainen = hyötykäyttäjä.

 

Haluatko digitaitojen lisäksi kehittää myös muita työelämätaitojasi maksutta?

Ketterä oppija työssä ja työtä hakemassa hankkeen ilmoittautuminen on avoinna. Voit kartoittaa ketterän oppijan taitosi ja valita sinua kiinnostavat työelämä- ja digitaitosisällöt (4 op). Opinnot voit tehdä verkossa oman aikataulun mukaan. Kokonaisuuden arvioitu suoritusaika 1-4kk. Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan: https://snellmanedu.fi/keto-hanke/