Etelä-Pohjanmaan kesäyliopiston tiedote 8/2020

Lukukausi käyntiin toiveikkaissa & odottavissa tunnelmissa

 

Jokaisella meistä on muistissa kevään koronaviruksen tuomat muutokset koulutuksissa ja opetustavoissa. Onneksi kaikki sujui kevään ja kesän aikana hyvin.

 

Kesäyliopisto noudattaa ja seuraa edelleen aktiivisesti viranomaisten ohjeistuksia koulutusten sekä yleisötapahtumien järjestämisestä. Jokaisen on tutustuttava huolella koulutus- ja kurssikohtaisiin ohjeisiin ja noudattaa niitä – tämä on meidän kaikkien yhteinen etu. Joskus ohjeet ja erityisjärjestelyt voivat tuntua työläiltä ja monimutkaisilta. Tältä osin ei ole aihetta huoleen. Voit aina kysyä kesäyliopiston henkilökunnalta lisätietoja. Vastaamme mieluusti lisäkysymyksiin. Koemme huolellisen varautumisen ja terveyden tärkeänä tehtävänämme.

 

Syksy 2020 tuo monipuolisen kattauksen avoimen yliopiston ja ammatillisen aikuiskoulutuksen opintoja. Tarjolla on tuttuun tapaan hyvä valikoima yksittäisiä opintojaksoja sekä opintokokonaisuuksia. Opintoja pystyy tekemään nyt ennätysmäärän verkossa tai muunlaisina etäsuoritustapoina. Toki tarjonnassa on sekä lähiopetukseen että monimuoto-opetukseen nojaavia opintoja.

 

Yliopistojen opiskelupaikoista käytiin tänä kesänä erityisen kova kilpailu. Jos sinä tai tuttusi jäi ilman opiskelupaikkaa, kannattaa ehdottomasti tutustua kesäyliopiston väyläopintoihin. Ne ovat joustava polku kohden opiskelupaikkaa yliopistossa. Lisäksi avoimen opinnot toimivat mainiona tapana valmistautua seuraavan kesän valintakokeisiin.

 

Työelämä vaatii asiantuntijoilta jatkuvaa oppimista. Kouluttautuminen edistää kiistämättä myös työuralla etenemistä. Näihin molempiin löytyy kesäyliopiston ammatillisesta täydennyskoulutuksesta monia hyödyllisiä koulutuksia. Koulutuksien aikana luodaan lisäksi ammatillisesti tärkeitä verkostoja ja omaa työtä edistäviä kontakteja.

 

Koronan takia työpaikoilla on tehty paljon töitä ennakoimattomien ja ennalta arvaamattomien muutosten kanssa. Uusia työtapoja on otettu käyttöön muutaman päivänkin varoajalla. Tutut työyhteisöt ovat hajautuneet etätyöpisteiksi kotiin. Esimiestyö, ajan- ja projektinhallinta, työtavat, yhteydenpitokanavat sekä monet muut asiat ovat muuttuneet ennätysnopeasti.

 

Muutokset vaativat uudenlaista koulutusta ja osaamista. Siksi on äärimmäisen tärkeää, että olette yhteydessä kesäyliopistoon ja tuotte esiin erilaisia koulutustarpeita. Meillä on pitkä ja hyvä historia koulutusten räätälöinnistä nopealla aikataululla. Ilmoita siis koulutusideasi meille, niin teemme siitä yhdessä vaikuttavan ja laadukkaan koulutuksen.

 

Olli-Pekka Viinamäki
Kesäyliopiston rehtori
11.8.2020