Kasvaako lähin lähiruoka takapihallasi?

Oletko sinä niitä, jotka jo tammikuussa plaraavat siemenluetteloita ja kasvattavat ikkunallaan taimia kesän koitoksiin? Tai muisteletko silavasiivuja paistaessasi kaiholla kesäpossuasi, jonka nimi oli Nasse 2016, ja jonka tyhjä karsina odottaa jo Nasse 2017:n saapumista? Jos takapihallasi kaakattaa kanoja ja puutarhasi puskee porkkanoita niin olet juuri etsimämme henkilö.

 

Kotitarvetuotanto eli omaan tarpeeseen viljely sekä erilaisten hyötyeläinten kasvattaminen on kasvava ilmiö. Mikä ihmisiä motivoi kasvattamaan oman ruokansa? Mistä saadaan ja haetaan tietoa? Millaisia esteitä tai edellytyksiä kaupunkirakentaminen luo kotona tuotetulle ruualle? Näihin kaikkiin kysymyksiin ja muutamaan muuhunkin etsitään vastauksia Seinäjoen yliopistokeskuksessa alkavassa tutkimuksessa. Tavoitteenamme on selvittää muun muassa sitä, kuinka laajasta ilmiöstä on todella kyse, mikä tällä hetkellä motivoi ihmisiä omaan tuotantoon sekä millaisia ongelmia he ovat mahdollisesti kohdanneet.

 

Tutkimus aloitetaan Internetissä julkaistavalla kyselyllä, johon kaikki asiasta kiinnostuneet voivat vastata. Käy vastaamassa itse ja kerro kyselystä myös  tuttavillesi. Kysely aukeaa tästä linkistä ja on auki 21.5.2017 saakka.

 

Kotitarvetuotantoon liittyvän kyselyn ovat laatineet professorit Ari Hynynen (Tampereen teknillinen yliopisto), Leena Koivusilta (Tampereen yliopisto), Jarkko Niemi (Luonnonvarakeskus) ja tutkimusjohtaja Timo Nieminen (Helsingin yliopisto).

 

Lisätietoja Katja Marttunen katja.marttunen@hotmail.com, puh. 050 433 7930