Koronaohjeistus

17.8.2020

Koulutuksiimme osallistuvien henkilöiden terveys sekä opiskelu- ja oppimisympäristöjen turvallisuus ovat meille erittäin tärkeä asia. Lähiopetuksena annettavassa koulutuksessa noudatamme viranomaisten määräyksiä, ohjeita ja suosituksia koronatartuntojen leviämisen estämiseksi.

Etelä-Pohjanmaan kesäyliopisto seuraa jatkuvasti Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL), Opetus- ja kulttuuriministeriön ja muiden viranomaisten antamia ohjeita ja suosituksia, joita noudattamalla voidaan vähentää mahdollisia koronavirustartuntoja ja rajata altistumisia.

Ennaltaehkäiseviä toimenpiteitä lähiopetuksessa

Lähikontaktien välttämiseksi riittävät turvavälit turvataan tilajärjestelyillä. Henkilömäärä rajataan siten, että henkilöiden väliin jää 1–2 metriä.

Opiskelijan tai opettajan ei pidä osallistua lähiopetukseen, jos hänellä on sairastumiseen viittaavia oireita. Jos henkilö sairastuu päivän aikana, tulee hänen poistua välittömästi koulutustilasta tai siirtyä erilliseen tilaan. Oireisten tulee herkästi hakeutua koronavirustestiin.

  • Kaikki opiskelijat pesevät kätensä aina ulkoa sisälle tultaessa, aina ennen ruokailua, sekä aina aivastamisen tai  yskimisen jälkeen, tai kun kädet ovat näkyvästi likaiset.
  • Kädet kuivataan kertakäyttöisiin paperisiin käsipyyhkeisiin.
  • Jos käsienpesumahdollisuutta ei ole, käytetään käsihuuhdetta. Käsihuuhdetta on saatavilla koulutustiloissa.
  • Aivastamisen tai yskimisen yhteydessä suun eteen laitetaan kertakäyttönenäliina, joka heitetään heti käytön jälkeen pois. Jos nenäliinaa ei ole saatavilla, suojataan suu kyynärtaipeella. Kädet pestään tämän jälkeen.
  • Lähiopetuksessa taukojen ja mahdollisen ruokailun aikana olisi vältettävä lähikontaktia ja säilytettävä 1–2 metrin välimatka muihin. Opiskelijoiden toivotaan noudattavan viranomaisten ja ravintoloiden määräyksiä, ohjeita ja suosituksia (riittävä väljyys, käsienpesu, desinfiointi).

Suosittelemme THL:n Koronavilkku -sovelluksen laataamista ennen koulutuksen alkamista. Koronavilkun avulla nopeutamme virukselle altistuneiden tavoittamista ja tartuntaketjujen katkaisemista.

Etelä-Pohjanmaan kesäyliopisto

p. 050 431 7072
info@epky.fi