Pitkän linjan kansanmuusikot Petri Hakala ja Markku Lepistö konsertoivat Seinäjoella 14.2.

Juuri uuden albuminsa ”Nordic Route” julkaissut Duo Petri Hakala & Markku Lepistö konsertoi Hotelli-ravintola Almassa ystävänpäivänä 14.2.

 

Petri Hakala ja Markku Lepistö ovat pitkän linjan kansanmuusikoita, joiden soittoa on soolotuotannon lisäksi kuultu lukuisissa koti- ja ulkomaisissa uuden kansanmusiikin yhtyeissä jo yli 30-vuoden ajan. 1990-luvun lopulla syntynyt Hakala & Lepistö duo sai alkunsa satunnaisissa jamisoitannoissa, joissa miehet huomasivat musiikilliset mieltymyksensä samanhenkisiksi.

 

Duon soitossa harmonikan, mandoliinin ja kitaran sointi muodostaa modernin ja täyteläisen kokonaisuuden, jossa perinteiset ja uudemmat tyylit sulautuvat hienovireisesti toisiinsa. Ohjelmistossa on sekä vanhoja suomalaisia viulu- ja haitarisävelmiä että duon omia kansanmusiikkihenkisiä sävellyksiä. Lepistön ja Hakalan virtuoosisessa musisoinnissa vahva suomalainen poljento saa lisäväriä ruotsalaisesta, irlantilaisesta, amerikkalaisesta ja kanadanranskalaisesta musiikista.

 

Kuortaneelta kotoisin olevan Lepistö on keikkaillut monien muiden suomalaisten kansanmusiikkiartistien tapaan paljon ulkomailla, mutta Suomessa ja kotiseudullaan harvemmin. ”Odottelen innokkaasti esiintymistäni oman muusikkouteni syntysijoilla. Etelä-Pohjanmaan musiikkiopisto Seinäjoella oli tärkeä osa sitä”. Lepistö kuittaa.

 

Duon kiitelty ensialbumi Pelimannien jäljillä ilmestyi vuonna 2001 ja nykyään se kuuluu suomalaisen kansanmusiikkilevystön klassikoihin. Uusi Nordic Route -levy sisältää kokonaisuudessaan uutta, nimenomaan tätä kokoonpanoa varten sävellettyä materiaalia. Levy julkaistiin tammikuussa 2020.

Duo Petri Hakala & Markku Lepistö Pe 14.2.2020 klo 18.30 Hotelli-ravintola Alma (Ruukintie 4, Seinäjoki) Liput 15/12/7 €

 

Petri Hakala – mandoliini, kitara Markku Lepistö – 1- ja 3-riviset haitarit

 

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt: Markku Lepistö Puh. 0400 414 202, markku (a) markkulepisto.com

Lisätiedot konserttisarjasta: Piia Kleemola-Välimäki, projektipäällikkö Taideyliopiston Sibelius-Akatemian Seinäjoen yksikkö puh. 040 710 4382, piia.kleemola-valimaki (a) uniarts.fi

 

Lähde: Siban tiedote. Kuva: Joonas Ojajärvi