Puheenvuoroja Epanetista

Avaa julkaisu napauttamalla kuvaa:

 

 

Epanet täytti 20 vuotta ja Seinäjoen yliopistokeskus 15 vuotta vuonna 2019. Päätimme juhlistaa sitä artikkelisarjalla maakuntalehti Ilkassa. Ottaessamme kesäkuussa 2019 yhteyttä Ilkan päätoimittaja Satu Takalaan emme osanneet aavistaa, kuinka ideallemme kävisi. Miten lehti suhtautuisi, saisimmeko kirjoittajia. Nyt tiedämme, että hyvin suhtautui. Innokkaita kirjoittajiakin on riittänyt. Jopa niin, että alun perin syksyn 2019 kestäväksi kampanjaksi suunniteltu idea on muuttunut säännölliseksi osaksi viestintäämme. Painetun lehden lisäksi Puheenvuorot julkaistaan digilehdessä ja Etelä-Pohjanmaan korkeakouluyhdistyksen Epkytellen-blogissa.

 

Ensimmäinen Puheenvuoro ilmestyi 16.9.2019. Sen jälkeen niitä on julkaistu ensin Ilkassa ja helmikuusta 2020 lähtien Ilkka-Pohjalaisessa joka viikko. Ensimmäisen kauden viimeinen Puheenvuoro julkaistiin 6.7.2020. Kesätauon jälkeen Puheenvuoroja-sarjan toinen kausi aloitettiin elokuussa 2020. Ensimmäisen kauden tekstit on nyt koottu Puheenvuoroja Epanetista -julkaisuksi.

 

Kaikilla puheenvuorojen kirjoittajilla on jokin kytkentä Epanet-verkostoon ja Seinäjoen yliopistokeskukseen. Mukana on Etelä-Pohjanmaan korkeakouluyhdistyksen ja Seinäjoen yliopistokeskuksen palveluyksikön työntekijöitä, tutkimusryhmien johtajia ja tutkijoita sekä tutkijahotellissa jatko-opintojaan tekeviä tai tehneitä henkilöitä.

 

Puheenvuorojen aihekirjo on laaja: tekniikkaa, taloutta, aluekehitystä, hyvinvointia, oppimista, ruokaa, puuta ja muita Epanet-verkoston jäsenille tuttuja aiheita.

 

Tutkimukseen perustuvaa tietoa tarvitaan erityisen paljon nyt, maailmassa, jota myös valheen jälkeiseksi sanotaan. Populismi, kirkuvat lööpit ja sosiaalisen median herjauskampanjat vaativat vastapainokseen asiallista tietoa ja keskusteluja. Omien ajatusten ja mielipiteiden julkaiseminen on aina jännittävää. Se on myös hyvin palkitsevaa. Olemme saaneet hyvää palautetta.

 

Lisätietoja Nina Harjunpää