Ilmoittautuminen ja peruuttaminen

Opintoihin ilmoittautuminen

Koulutuksiin ilmoittaudutaan kesäyliopiston verkkosivuilla kunkin koulutuksen tai kokonaisuuden tiedoissa mainittuun ilmoittautumispäivään mennessä.

 

Ilmoittautuessaan opiskelija täyttää kurssikohtaisen ilmoittautumislomakkeen.

 

Ilmoittautuminen on sitova.

 

Ilmoittautuminen on välttämätöntä koulutusjärjestelyjen onnistumiseksi, ja koulutuksen järjestämisestä päätetään ilmoittautuneiden määrän perusteella. Mikäli sähköinen ilmoittautuminen on tullut onnistuneesti perille, saat siitä viestin sähköpostiisi saman tien. Ennen koulutuksen alkua saat vielä sähköpostiisi vahvistusviestin, josta löydät tarkemmat tiedot koulutuspaikasta ja muista käytännön asioista. Varmistathan, että täytät sähköpostiosoitteesi sähköiseen ilmoittautumislomakkeeseen oikein.

 

Mikäli osallistumismaksusi laskutetaan työnantajaltasi, tarkistathan oikeat osoitetiedot jo ilmoittautumisvaiheessa. Koulutuksiin voi ilmoittautua niin kauan kuin ne ovat näkyvissä verkkosivuilla.   Kirjatentteihin ilmoittaudutaan erillisten ohjeiden mukaisesti (kts. Tenttiminen).   Kesäyliopisto pidättää oikeuden ohjelman muutoksiin kuten koulutuksen siirtämiseen tai perumiseen. Muutoksista tiedotetaan ilmoittautuneille ensisijaisesti sähköpostitse.

Peruutusehdot ovat seuraavat,
ellei kurssikuvauksessa toisin mainita:

Ilmoittautumisen voi perua maksutta viimeistään kahta viikkoa ennen koulutuksen alkamispäivää sähköpostitse info@epky.fi.

 

Mikäli peruutus tehdään alle kaksi viikkoa ennen koulutuksen alkamista, peritään asiakkaalta 50 % kurssimaksusta.

 

Koulutuksen alkamisen jälkeen tehdyistä peruutuksista peritään koko kurssimaksu. Samoin menetellään myös silloin, jos opiskelija jättäytyy pois koulutuksesta tekemättä lainkaan peruutusta. Laskun maksamatta jättäminen ei ole peruutus!

 

Kesäyliopisto ei palauta opintonsa keskeyttäneiden maksuja. Kurssimaksut ovat perintäkelpoisia.

 

Koulutukseen voidaan ottaa osallistujia myös ilmoittautumisajan päätyttyä, jos osallistujamäärä ei ole täynnä. Jos koulutukseen ilmoittautuu enemmän osallistujia kuin sinne voidaan ottaa eikä koulutuksessa ole erityisiä pohjakoulutusvaatimuksia, valitaan osallistujat ilmoittautumisjärjestyksessä.   Mikäli koulutukseen ei ole riittävästi ennakkoilmoittautuneita, koulutus joudutaan peruuttamaan. Muutoksista tai peruuttamisesta ilmoitetaan ilmoittautuneille sähköpostilla tai puhelimitse.

 

Oikeudet muutoksiin pidätetään.

Opiskelu kesäyliopistossa

Opinto-oikeus

Avoimessa yliopisto-opetuksessa opinto-oikeudet saattavat vaihdella yliopistoittain. Pääsääntöisesti opinto-oikeus on voimassa perusopinnoissa yhden (1) lukuvuoden ja aineopinnoissa 1,5–2 lukuvuotta.

Opiskelu

Oppitunti kestää 45 minuuttia. Kunkin kurssin esittelyssä on mainittu oppituntien kokonaismäärä, joka sisältää myös mahdollisen kokeen.   Opintopiste (op) vastaa keskimäärin 27 tunnin työpanosta. Esimerkiksi kolmen (3) opintopisteen kurssi edellyttää siis opiskelijalta arviolta 81 tunnin työtä. Vaadittava työmäärä riippuu kuitenkin myös yksilöllisestä työskentelytahdista; (siinä missä joku käyttää yhden tehtävän tekemiseen tunnin, joku toinen voi selviytyä samasta tehtävästä vartissa.)

Suoritusotteet ja todistukset

Suoritetusta opintojaksosta tai opintokokonaisuudesta saa halutessaan opintosuoritusotteen ja/tai todistuksen. Otteen voi pyytää Etelä-Pohjanmaan kesäyliopiston toimistosta tai ko. yliopiston avoimen yliopiston toimistosta.

Opetusajat ja -paikat

Avoimen yliopiston opetus järjestetään pääsääntöisesti arki-iltaisin ja/tai viikonloppuisin. Ammatillinen täydennyskoulutus toteutetaan pääsääntöisesti arkisin päiväaikaan. Opetus toteutetaan pääsääntöisesti Seinäjoella Framissa (Kampusranta 9).   Kesäyliopiston oma luokka, Epky-luokka, sijaitsee Framin C-osan 1. kerroksessa.

 

Kesäyliopiston toimisto sijaitsee Seinäjoella Framissa (Kampusranta 9 C). Rautatieasemalle on matkaa noin 800 metriä ja keskustan palvelut ovat kävelymatkan päässä. Seinäjoelle pääset hyvin sekä junalla että autolla.

 

Parkkipaikkoja löytyy Framin edustalta P-Framista ja Seinäjoki Areenan pihasta. Framin alueella pysäköinti on maksullista. Kts. kartta tästä.

 

Kirjastopalvelut

Opiskelijat hankkivat kurssikirjansa itse, tavallisesti joko kirjastoista lainaamalla tai ostamalla. Tenttikirjoja voi tiedustella alueemme kirjastoista. Etelä-Pohjanmaan kesäyliopiston opiskelijoilla on mahdollisuus käyttää Seinäjoen ammattikorkeakoulun kirjastopalveluita (www.kirjasto.seamk.fi) . SeAMK Kirjasto sijaitsee Kampustalossa, Keskuskatu 35, p. 040 830 0410. Korkeakoulukirjaston sivuilta löytyy tietoa tiedonlähteistä ja mm. muiden toimipistekirjastojen yhteystiedot. Kannattaa tutustua myös SeAMK Finna-kokoelmatietokantaan täällä.

Lounaspalvelut

Framin kiinteistöstä löytyy kaksi lounasravintolaa. Ravintola Komia sijaitsee talon B-osassa ja Ravintola Idea löytyy talon D-osasta. Myös Seinäjoki Areenasta löytyy lounasravintola ja Ravintola Marttilan Talli sijaitsee joen toisella puolella Kampusalueella.

Majoitus

Seinäjoella on runsaasti eritasoista majoitustilaa.  Lisätietoja Seinäjoen majoitusmahdollisuuksista saat osoitteesta www.epmatkailu/majoitus.

Tenttiminen

KESÄYLIOPISTON TENTIT

Tentteihin ilmoittautuminen

Kesäyliopiston järjestämiin avoimen yliopiston opintoihin liittyviin luento- ja kirjallisuustentteihin ilmoittaudutaan tenttikalenterin kautta 10 päivää (JY 14 päivää) ennen tenttitilaisuutta.

 

Tentti-ilmoittautuminen on sitova. Luentotentti pitää perua viimeistään edellisenä arkipäivänä, kirjallisuustenteissä peruutus tulee tehdä viimeistään viikkoa ennen tenttiä. Mikäli opiskelija ei peru kirjallisuustenttiä, mutta jättää saapumatta tenttitilaisuuteen, tenttikerta katsotaan käytetyksi (kirjallisuustenteissä kolme tenttimahdollisuutta).

 

Tentti-ilmoittautuminen perutaan sähköpostitse info@epky.fi tai puhelimitse 050 431 7072.

Tenttimaksut

Kesäyliopiston kursseilla, joissa kurssisuoritukseen sisältyy luento- ja/tai kirjallisuustenttejä, kurssimaksu sisältää varsinaisen tentin ja 1-2 uusintamahdollisuutta.

 

Lisäkuulustelujen järjestäminen on maksullista. Ylimääräisen tentin maksu on 60 euroa/tentti ja tentistä on aina erikseen sovittava kesäyliopiston kanssa. Tenttimaksu laskutetaan etukäteen ja kuitti maksusta tulee esittää tentin yhteydessä. Ylimääräinen tentti tulee perua sähköpostitse info@epky.fi viimeistään viikkoa ennen tenttiä. Mikäli tenttiä ei peruta tai tenttijä ei saavu tenttiin, perimme ylimääräisen tentin maksun.

Tenttitulokset

Kesäyliopiston tenttien tulokset ovat tiedossa viimeistään noin kuukauden kuluttua tentistä. Tenttituloksia voi kysyä sähköpostitse tai puhelimitse Etelä-Pohjanmaan kesäyliopistosta. Ilmoitamme tenttitulokset myös avoimeen yliopistoon, jossa ne rekisteröidään opiskelijan opintorekisteriin.

SIIRTOTENTTIPALVELU

Seinäjoen yliopistokeskus tarjoaa yliopisto-opiskelijoille valvottuja tenttitilaisuuksia arkipäivisin (ma-pe) sovittuna ajankohtana. Palvelu on tarkoitettu yliopisto-opiskelijalle riippumatta siitä missä yliopistossa hän opiskelee. Palvelu koskee myös avoimen yliopiston opiskelijaa.

 

Siirtotenttipalvelu on tenttijälle maksutonta. Voit suorittaa yliopisto-opintoihisi liittyviä tenttejä Seinäjoella, jos tiedekuntasi/tentaattorisi hyväksyy siirtotentin. Tenttitilaisuudet järjestetään pääsääntöisesti Framissa (Kampusranta 9). Tenttipalvelun toteuttaa Etelä-Pohjanmaan kesäyliopisto.

 

Siirtotenttiin ilmoittautuminen

1. Varmista tiedekunnastasi/tentaattoriltasi sopiiko tentin suorittaminen Seinäjoella. Kysy myös yliopistossasi tenttijärjestelyistä vastaavan yhteyshenkilön nimi, puhelinnumero, sähköpostiosoite ja postiosoite.

 

2. Ilmoita Etelä-Pohjanmaan kesäyliopiston toimistoon info@epky.fi seuraavat tiedot viimeistään kaksi viikkoa ennen tenttiä:

– nimesi

– sähköpostisi

– puhelinnumerosi

– tenttiajankohta (päivämäärä ja kellonaika)

– yliopistossasi tenttijärjestelyistä vastaavan yhteyshenkilön nimi ja yhteystiedot

 

3. Ilmoita yliopistoosi tenttijärjestelyistä vastaavalle yhteyshenkilölle tenttipalvelun toteuttajan yhteystiedot:

Etelä-Pohjanmaan kesäyliopisto

Sanna Perälä

info@epky.fi

p. 050 431 7072

Kampusranta 9 C, 60320 Seinäjoki

 

4. Vahvista tenttiin osallistumisesi pari päivää ennen tenttiä sähköpostitse info@epky.fi. Varmista samalla, että tenttikysymykset ovat saapuneet sekä tila, jossa tentti järjestetään. Siirtotenttijä vastaa tenttikysymysten perilletulosta.

 

5. Mikäli et voi osallistua tenttiin, on ilmoittautuminen peruttava viimeistään kolme päivää ennen tenttitilaisuutta.

Tenttikalenteri

Tulevia tenttejä

Tietoja haetaan...

palaute ja Kurssiehdotukset

Palautelomake

Tällä lomakkeella voit antaa palautetta, jättää yhteydenottopyynnön, esittää kurssitoiveita tai liittyä postituslistallemme.