Opiskelijalle

Ilmoittautumisohjeet

Opintoihin ilmoittautuminen

Koulutuksiin ilmoittaudut nettisivuillamme kunkin koulutuksen tiedoissa mainittuun ilmoittautumispäivään mennessä. Ilmoittautuminen on aina sitova.

Osallistumismaksun maksat ilmoittautumisen yhteydessä verkkomaksuna. Joissakin laajemmissa koulutuksissa tai opintokokonaisuuksissa koulutus laskutetaan erissä.

Mikäli ilmoittautumisesi on tullut onnistuneesti perille, saat siitä viestin sähköpostiisi saman tien. Ennen koulutuksen alkua saat vielä sähköpostiisi vahvistusviestin, josta löydät tarkemmat tiedot koulutuksesta. Varmistathan, että täytät sähköpostiosoitteesi sähköiseen ilmoittautumislomakkeeseen oikein.

Koulutukseen voidaan ottaa osallistujia myös ilmoittautumisajan päätyttyä, jos ryhmään mahtuu. Koulutuksen ollessa täynnä on mahdollista ilmoittautua varasijalle. Jos koulutuksesta vapautuu paikkoja, olemme yhteydessä varasijoilla oleviin ilmoittautumisjärjestyksessä.

Kesäyliopisto pidättää oikeuden ohjelman muutoksiin kuten koulutuksen siirtämiseen tai perumiseen. Muutoksista tiedotetaan ilmoittautuneille ensisijaisesti sähköpostitse.

Peruutusehdot

Peruutusehtomme ovat alla olevat, ellei kurssikuvauksessa toisin mainita.

Ilmoittautumisen voit perua maksutta viimeistään kahta viikkoa ennen koulutuksen alkamispäivää sähköpostitse info@epky.fi.

Mikäli teet peruutuksen alle kaksi viikkoa ennen koulutuksen alkamispäivää, perimme 50 % kurssimaksusta.

Koulutuksen alkamisen jälkeen tehdyistä peruutuksista perimme koko kurssimaksun. Samoin menetellään, jos jättäydyt pois koulutuksesta tekemättä lainkaan peruutusta. Laskun maksamatta jättäminen ei ole peruutus!

Kesäyliopisto ei palauta opintonsa keskeyttäneiden maksuja. Kurssimaksut ovat perintäkelpoisia.

Mikäli koulutukseen ei ole riittävästi ennakkoilmoittautuneita, koulutus joudutaan perumaan. Mahdollisista muutoksista ilmoitamme sähköpostilla tai puhelimitse.

Oikeudet muutoksiin pidätetään.

Opiskelu kesäyliopistossa

Opinto-oikeus

Kesäyliopiston koulutukset ovat kaikille avoimia. Mikäli koulutukseen hakeutumiseen sisältyy rajoituksia (esim. edeltävät opinnot, lähtötaso tai erillinen haku), niistä mainitaan aina koulutuksen tiedoissa erikseen.

Opintomaksu ei ole sidoksissa opintosuorituksiin, vaan se on maksu määräaikaisesta ja rajatusta opinto-oikeudesta. Opintomaksu oikeuttaa osallistumaan tiettyyn aikaan järjestettäviin opintoihin, eikä sitä voi automaattisesti siirtää esimerkiksi toiseen ryhmään.

Avoimessa yliopisto-opetuksessa opinto-oikeudet vaihtelevat yliopistoittain. Pääsääntöisesti opinto-oikeus on voimassa opintokokonaisuuksissa (esim. perusopinnot) yhden lukuvuoden ajan. Yksittäisellä opintojaksolla tai kurssilla opinto-oikeus on voimassa opetuksen keston ja tenttien tai muiden opintosuoritusten ajan.

Opiskelija arvioi itse mahdollisuutensa selviytyä opinnoista ja vastaa siitä, että hänellä on mahdolliset edeltävät opinnot suoritettuina ennen koulutukseen ilmoittautumista.

Opinto-ohjaus

Tarvitsetko apua opintojen aloittamiseen, opinnoissa edistymiseen tai opiskelukäytänteisiin liittyen? Ota yhteys koulutussuunnittelijaan ja varaa aika henkilökohtaiseen opinto-ohjaukseen (ks. yhteystiedot).

Todistukset ja suoritusotteet

Voit pyytää todistusta suorittamistasi opinnoista siitä avoimesta yliopistosta, jonka vaatimusten mukaista opetus on. Ota tarvittaessa yhteys kesäyliopiston toimistoon, niin autamme sinua eteenpäin. Etelä-Pohjanmaan kesäyliopisto ei kirjoita todistuksia avoimesta yliopisto-opetuksesta.

Hyväksytysti suoritetuista laajemmista ammatillisista koulutuksistamme saat todistuksen koulutuksen päätteeksi. Muista koulutuksista voit pyytää osallistumistodistuksen toimistoltamme.

Kirjastopalvelut

Opiskelija hankkii kurssikirjansa itse. Kirjoja kannattaa tiedustella oman alueesi kirjastoista.

Etelä-Pohjanmaan kesäyliopisto tekee yhteistyötä Seinäjoen ammattikorkeakoulun kirjaston kanssa. Kirjaston kokoelmista löytyy ammatillista ja tieteellistä kirjallisuutta sekä ammatti- ja tutkimuslehtiä eri aloille. Kirjasto hankkii myös avoimissa yliopisto-opinnoissa tarvittavaa kirjallisuutta. Kirjaston asiantunteva henkilökunta auttaa tiedon etsimisessä ja erilaisten verkkopalvelujen käyttämisessä.

SeAMK Kirjasto ja sen palvelut ovat käytössäsi Kampustalon 0-kerroksessa osoitteessa Kalevankatu 35. Kirjaston yhteydessä sijaitseva Tapio-Sali tarjoaa viihtyisät puitteet opiskeluun yksin tai ryhmässä. Aukioloajat löydät SeAMK-Finnan etusivulta ja yhteystiedot kirjaston verkkosivuilta.

SeAMK Kirjasto
Kirjastonkäyttäjän opas

Ruokailu ja majoitus

Framilta löytyy kaksi lounasravintolaa – Raitti sijaitsee B-osassa ja Treffi D-osassa. Seinäjoki Areenasta löytyy lounasravintola Miitti. Ravintola Marttilan Talli sijaitsee joen toisella puolella Kampusalueella.

Tutustu Seinäjoen majoitusmahdollisuuksiin.

Opetustilat

Opetus toteutetaan pääsääntöisesti Seinäjoella Framissa (Kampusranta 9). Kesäyliopiston oma Epky-luokka sijaitsee Frami C-osan 1. kerroksessa.

Kesäyliopiston toimisto sijaitsee Frami C-osan 2. kerroksessa. Rautatieasemalle on matkaa noin 800 metriä ja keskustan palvelut ovat kävelymatkan päässä.

Parkkipaikkoja löytyy Framin edustalta P-Framista ja Seinäjoki Areenan P-alueelta. Pysäköinti on maksullista. Katso Framin alueen kartta.

Tenttiminen

KESÄYLIOPISTON TENTIT

Tentteihin ilmoittautuminen

Kesäyliopiston järjestämiin avoimen yliopiston opintoihin liittyviin luento- ja kirjallisuustentteihin ilmoittaudutaan tenttikalenterin kautta 10 päivää ennen tenttitilaisuutta.

Tentti-ilmoittautuminen on sitova. Jos et pääsekään tenttiin, peruthan osallistumisesi sähköpostitse info@epky.fi.

Tenttimaksut

Kesäyliopiston kursseilla, joissa kurssisuoritukseen sisältyy tenttejä, kurssimaksu sisältää varsinaisen tentin ja 1-2 uusintamahdollisuutta.

Lisäkuulustelujen järjestäminen on maksullista. Ylimääräisen tentin maksu on 60 euroa/tentti ja tentistä on aina erikseen sovittava kesäyliopiston kanssa. Tenttimaksu laskutetaan etukäteen ja kuitti maksusta tulee esittää tentin yhteydessä. Ylimääräinen tentti tulee perua sähköpostitse info@epky.fi viimeistään viikkoa ennen tenttiä. Mikäli tenttiä ei peruta tai tenttijä ei saavu tenttiin, perimme ylimääräisen tentin maksun.

Tenttitulokset

Kesäyliopiston tenttien tulokset ovat tiedossa viimeistään noin kuukauden kuluttua tentistä. Tenttituloksia voi tiedustella sähköpostitse tai puhelimitse toimistostamme. Ilmoitamme tenttitulokset myös avoimeen yliopistoon, jossa ne rekisteröidään opiskelijan opintorekisteriin.

SIIRTOTENTTIPALVELU

Seinäjoen yliopistokeskus tarjoaa yliopisto-opiskelijoille valvottuja tenttitilaisuuksia arkipäivisin (ma-pe) sovittuna ajankohtana. Palvelu on tarkoitettu yliopisto-opiskelijalle riippumatta siitä missä yliopistossa hän opiskelee. Palvelu koskee myös avoimen yliopiston opiskelijaa.

Siirtotenttipalvelu on tenttijälle maksutonta. Voit suorittaa yliopisto-opintoihisi liittyviä tenttejä Seinäjoella, jos tiedekuntasi/tentaattorisi hyväksyy siirtotentin. Tenttitilaisuudet järjestetään pääsääntöisesti Framissa (Kampusranta 9). Tenttipalvelun toteuttaa Etelä-Pohjanmaan kesäyliopisto.

SEB-tentit

Etelä-Pohjanmaan kesäyliopistossa on mahdollisuus suorittaa myös Safe Exam Browser (SEB) -tenttejä.

Siirtotenttiin ja SEB-tenttiin ilmoittautuminen

1. Varmista tiedekunnastasi/tentaattoriltasi sopiiko tentin suorittaminen Seinäjoella. Kysy myös yliopistossasi tenttijärjestelyistä vastaavan yhteyshenkilön nimi, puhelinnumero, sähköpostiosoite ja postiosoite.

2. Ilmoita Etelä-Pohjanmaan kesäyliopiston toimistoon info@epky.fi seuraavat tiedot viimeistään kaksi viikkoa ennen tenttiä:

– nimesi
– sähköpostisi
– puhelinnumerosi
– tenttiajankohta (päivämäärä ja kellonaika)
– yliopistossasi tenttijärjestelyistä vastaavan yhteyshenkilön nimi ja yhteystiedot

3. Ilmoita yliopistoosi tenttijärjestelyistä vastaavalle yhteyshenkilölle tenttipalvelun toteuttajan yhteystiedot:

Etelä-Pohjanmaan kesäyliopisto
info@epky.fi
p. 050 431 7072
Kampusranta 9 C, 60320 Seinäjoki

4. Vahvista tenttiin osallistumisesi pari päivää ennen tenttiä sähköpostitse info@epky.fi. Varmista samalla, että tenttikysymykset ovat saapuneet sekä tila, jossa tentti järjestetään. Siirtotenttijä vastaa tenttikysymysten perilletulosta.

5. Mikäli et voi osallistua tenttiin, on ilmoittautuminen peruttava viimeistään kolme päivää ennen tenttitilaisuutta.

Tenttikalenteri

Tietoja haetaan...