Ajankohtaista

EPANET

Epanet – tutkimusyhteistyötä Etelä-Pohjanmaalla

Epanet on Etelä-Pohjanmaalla toimiva suomalaisten korkeakoulujen yhteistyöverkosto, jonka tavoitteena on vahvistaa maakunnan tutkijoiden ja kehittämistyötä tekevien ammattilaisten yhteisöä. Tutkimusalojen valinnoissa painotetaan maakunnalle tärkeiden toimialojen soveltavaa tutkimusta ja tuotekehitystä.

 

Etelä-Pohjanmaan korkeakouluverkoston luonnollisen kasvualustan ovat muodostaneet alueella jo pitkään toimineet korkeakouluyksiköt. Verkosto heräteltiin Etelä-Pohjanmaan korkeakouluyhdistyksen toteuttamassa käynnistyshankkeessa vuosina 1999–2001. Ensimmäiset Epanet-tutkimusprofessuurihankkeet alkoivat vuosina 2000 ja 2001. Koska professuurit ovat pääsääntöisesti 5-vuotisia, on osa niistä ehtinyt jo neljänteen vaiheeseen. Epanetin alkuvaiheista voi lukea verkoston kymmenvuotisjulkaisusta.

 

Epanet-verkoston tutkimusryhmät ovat osa Seinäjoen yliopistokeskuksen toimintaa. Epanet-tutkimusryhmät toteuttavat yliopistokeskuksen tutkimusstrategiaa.

Epanetin avulla tehostetaan tutkimustyötä ja laajennetaan paikallista tutkimus- ja kehittäjäyhteisöä. Samalla luodaan uudenlainen yhteistyöverkosto suomalaisten korkeakoulujen välille. Epanetin yliopistoja ovat Helsingin yliopisto, Taideyliopiston Sibelius-Akatemia, Tampereen yliopisto, Turun yliopisto ja Vaasan yliopisto. Etelä-Pohjanmaalla työskentelee myös Luonnonvarakeskuksen ja Siirtolaisuusinstituutin tutkimusryhmiä.

 

Epanet-verkoston koordinaatiosta huolehtii Etelä-Pohjanmaan korkeakouluyhdistys ry. Koordinaatiota on rahoitettu mm. Etelä-Pohjanmaan liitosta EU-osarahoitteisesti. Elokuussa 2014 päättyneen hankkeen loppuraportti löytyy linkistä. Tällä hetkellä koordinaatiota rahoittaa joukko eteläpohjalaisia kuntia.

 

Ajankohtaisia Epanet-verkoston ja Seinäjoen yliopistokeskuksen uutisia pääset lukemaan tilaamalla uutiskirjeemme. Meillä on myös yhdessä ylläpidettävät Facebook-sivut, sekä Instagram-tili, joilla kerrotaan verkoston ajankohtaisista asioista. Twitterissä uutisiamme jakaa mm. Tietoprovinssi.

 In English:  Epanet in a nutshell (pdf).