Epanet

Etelä-Pohjanmaan korkeakouluverkosto Epanet yhdistää ihmisiä tuottamaan uutta tietoa yhdessä, tutkimuksen ja käytännön tasavertaisena vuoropuheluna.

Epanet-verkoston tutkimusalat vastaavat maakunnan elinkeinoelämän tietotarpeita osaamisessa ja tuotekehityksessä. Epanet vahvistaa maakunnan tutkittuun tietoon perustuvaa kehittymistä.

Epanet

Epanet – tutkimusyhteistyötä Etelä-Pohjanmaalla

Etelä-Pohjanmaan korkeakouluverkosto Epanet tuo yhteen ihmisiä tuottamaan uutta tietoa yhdessä, tutkimuksen ja työelämän vuoropuheluna.

Epanet-verkoston tavoite on nostaa osaamisen tasoa Etelä-Pohjanmaalla lisäämällä elinkeinoelämän ja yliopistollisen tutkimustyön vuorovaikutusta.

Epanet-verkostolla on saatu aikaan vaikuttavaa tutkimus- ja tuotekehitystoimintaa Etelä-Pohjanmaalla ja sitä kautta parannettu yritysten kilpailukykyä ja lisätty alueen väestön hyvinvointia. Epanetin avulla laajennetaan paikallista tutkimus- ja kehittäjäyhteisöä sekä luodaan uudenlaista ja koko ajan uudistuvaa yhteistyötä korkeakoulujen, tutkimuslaitosten, yritysten ja kuntien välille.

Epanet-verkoston tutkimusryhmät ovat Seinäjoen yliopistokeskuksen toimintaa. Verkoston yliopistoja ovat Helsingin yliopisto, Taideyliopiston Sibelius-Akatemia, Tampereen yliopisto, Turun yliopisto ja Vaasan yliopisto. Etelä-Pohjanmaalla työskentelee myös Luonnonvarakeskuksen ja Siirtolaisuusinstituutin tutkimusryhmiä.

 

Kuinka Epanet-verkosto toimii?

  • Etelä-Pohjanmaan tarvitsemille aloille perustetaan lahjoitusvaroin 5-vuotisia professuureja. Varat professuureihin kokoaa Etelä-Pohjanmaan korkeakouluyhdistys.
  • Professorit kokoavat ympärilleen kilpailulla tutkimushankerahoituksella korkeatasoiset tutkimusryhmät. Tutkimusryhmät toteuttavat TKI-hankkeita yhdessä yritysten, kuntien, yliopistojen ja muiden yhteistyötahojen kanssa.

Ajankohtaisia Epanet-verkoston ja Seinäjoen yliopistokeskuksen uutisia voit seurata tilaamalla uutiskirjeemme tai seuraamalla meitä Twitterissä. Verkoston ajankohtaisista asioista kerrotaan myös yliopistokeskuksen Facebook- ja Instagram-tileillä.

Epanetin alkuvaiheista voi lukea verkoston kymmenvuotisjulkaisusta.

 

Epanet-verkoston koordinaatio

Epanet-verkoston koordinaatiosta vastaa Etelä-Pohjanmaan korkeakouluyhdistys ry. Koordinaation rahoittavat eteläpohjalaiset kunnat.

Epanet-koordinaatiossa valmistellaan tutkimusprofessuureja yhteistyössä yliopistojen, yritysten ja maakunnan kehittäjäorganisaatioiden kanssa sekä hankitaan rahoitus professuurien perustamiseksi. Työhön kuuluu myös viestintää sekä hallinnointia.

Epanet-koordinaatiossa työskentelee hankekirjoittamiseen ja hanketoiminnan edistämiseen keskittynyt hankeasiantuntija, joka yhdessä alueen kuntien, yritysten ja oppilaitosten kanssa edistää hankerahoituksen saamista alueelle.

 

Tilaa Epanetin uutiskirje

Haluatko saada lisää tietoa toiminnastamme?

Ajankohtaisia Epanet-verkoston ja Seinäjoen yliopistokeskuksen uutisia pääset lukemaan tilaamalla uutiskirjeemme.

 

Meitä voi seurata myös Twitterissä @Epanetverkosto sekä Seinäjoen yliopistokeskuksen sosiaalisen median tileillä.

Ajankohtaista Epanetista

Näytä kaikki ajankohtaiset

In English: Epanet in a Nutshell

University Association of South Ostrobothnia, Research Network Epanet & University Consortium of Seinäjoki

Epanet lukuina

20+
professoria

130+
rahoittajaa

5
yhteistyöyliopistoa

4.5+
miljoonaa euroa TKI-rahoitusta