Ilmoittautuminen ja peruuttaminen

Opintoihin ilmoittautuminen

Koulutuksiin ilmoittaudutaan kesäyliopiston verkkosivuilla kunkin koulutuksen tai kokonaisuuden tiedoissa mainittuun ilmoittautumispäivään mennessä. Ilmoittautuessaan opiskelija täyttää kurssikohtaisen ilmoittautumislomakkeen.

 

Ilmoittautuminen on sitova.

 

Ilmoittautuminen on välttämätöntä koulutusjärjestelyjen onnistumiseksi, ja koulutuksen järjestämisestä päätetään ilmoittautuneiden määrän perusteella. Mikäli sähköinen ilmoittautuminen on tullut onnistuneesti perille, saat siitä viestin sähköpostiisi saman tien. Ennen koulutuksen alkua saat vielä sähköpostiisi vahvistusviestin, josta löydät tarkemmat tiedot koulutuspaikasta ja muista käytännön asioista. Varmistathan, että täytät sähköpostiosoitteesi sähköiseen ilmoittautumislomakkeeseen oikein.

 

Mikäli osallistumismaksusi laskutetaan työnantajaltasi, tarkistathan oikeat osoitetiedot jo ilmoittautumisvaiheessa. Koulutuksiin voi ilmoittautua niin kauan kuin ne ovat näkyvissä verkkosivuilla.

 

Kirjatentteihin ilmoittaudutaan erillisten ohjeiden mukaisesti (kts. Tenttiminen).

 

Kesäyliopisto pidättää oikeuden ohjelman muutoksiin kuten koulutuksen siirtämiseen tai perumiseen. Muutoksista tiedotetaan ilmoittautuneille ensisijaisesti sähköpostitse.

Peruutusehdot

Ilmoittautumisen voi perua maksutta viimeistään kahta viikkoa ennen koulutuksen alkamispäivää sähköpostitse (info@epky.fi). Mikäli peruutus tehdään alle kaksi viikkoa ennen koulutuksen alkamista, peritään asiakkaalta 50 % kurssimaksusta.

 

Koulutuksen alkamisen jälkeen tehdyistä peruutuksista peritään koko kurssimaksu. Samoin menetellään myös silloin, jos opiskelija jättäytyy pois koulutuksesta tekemättä lainkaan peruutusta. Laskun maksamatta jättäminen ei ole peruutus!

 

Peruutusmaksua ei peritä, mikäli osallistuminen estyy opiskelun estävän sairauden vuoksi (lääkärintodistus). Kesäyliopisto ei palauta opintonsa keskeyttäneiden maksuja. Kurssimaksut ovat perintäkelpoisia. Oikeudet muutoksiin pidätetään.

 

Koulutukseen voidaan ottaa osallistujia myös ilmoittautumisajan päätyttyä, jos osallistujamäärä ei ole täynnä. Jos koulutukseen ilmoittautuu enemmän osallistujia kuin sinne voidaan ottaa eikä koulutuksessa ole erityisiä pohjakoulutusvaatimuksia, valitaan osallistujat ilmoittautumisjärjestyksessä.

 

Mikäli koulutukseen ei ole riittävästi ennakkoilmoittautuneita, koulutus joudutaan peruuttamaan. Muutoksista tai peruuttamisesta ilmoitetaan ilmoittautuneille sähköpostilla tai puhelimitse.

Opiskelu kesäyliopistossa

Opinto-oikeus

Avoimessa yliopisto-opetuksessa opinto-oikeudet saattavat vaihdella yliopistoittain. Pääsääntöisesti opinto-oikeus on voimassa perusopinnoissa yhden (1) lukuvuoden ja aineopinnoissa 1,5–2 lukuvuotta.

Opiskelu

Oppitunti kestää 45 minuuttia. Kunkin kurssin esittelyssä on mainittu oppituntien kokonaismäärä, joka sisältää myös mahdollisen kokeen.

 

Opintopiste (op) vastaa keskimäärin 27 tunnin työpanosta. Esimerkiksi kolmen (3) opintopisteen kurssi edellyttää siis opiskelijalta arviolta 81 tunnin työtä. Vaadittava työmäärä riippuu kuitenkin myös yksilöllisestä työskentelytahdista; (siinä missä joku käyttää yhden tehtävän tekemiseen tunnin, joku toinen voi selviytyä samasta tehtävästä vartissa.)

Suoritusotteet ja todistukset

Suoritetusta opintojaksosta tai opintokokonaisuudesta saa halutessaan opintosuoritusotteen ja/tai todistuksen. Otteen voi pyytää Etelä-Pohjanmaan kesäyliopiston toimistosta tai ko. yliopiston avoimen yliopiston toimistosta.

Opetusajat ja -paikat

Avoimen yliopiston opetus järjestetään pääsääntöisesti arki-iltaisin ja/tai viikonloppuisin. Ammatillinen täydennyskoulutus toteutetaan pääsääntöisesti arkisin päiväaikaan. Opetus toteutetaan pääsääntöisesti Seinäjoella Framissa (Kampusranta 9) sekä SeAMK:n Sosiaali- ja terveysalan yksikön kampuksen toimipisteessä (Keskuskatu 32, D-rappu).

 

Kesäyliopiston oma luokka, Epky-luokka, sijaitsee Framin C-osan 1. kerroksessa.

 

Kesäyliopiston toimisto sijaitsee Seinäjoella Framissa (Kampusranta 9 C). Rautatieasemalle on matkaa noin 800 metriä ja keskustan palvelut ovat kävelymatkan päässä. Seinäjoelle pääset hyvin sekä junalla että autolla.

Parkkipaikkoja löytyy Framin edustalta P-Framista ja Seinäjoki Areenan pihasta. Framin alueella pysäköinti on maksullista.

Framin alue

SeAMK Sosiaali- ja terveysalan yksikön Keskuskadun toimipisteen kartta

Kirjastopalvelut

Opiskelijat hankkivat kurssikirjansa itse, tavallisesti joko kirjastoista lainaamalla tai ostamalla. Tenttikirjoja voi tiedustella alueemme kirjastoista. Etelä-Pohjanmaan kesäyliopiston opiskelijoilla on mahdollisuus käyttää Seinäjoen korkeakoulukirjaston kirjastopalveluita. Kampuskirjasto sijaitsee Kampustalossa, Keskuskatu 34, p. 0201 245 040. Korkeakoulukirjaston sivuilta löytyy tietoa tiedonlähteistä ja mm. muiden toimipistekirjastojen yhteystiedot. Kannattaa tutustua myös SeAMK Finna-kokoelmatietokantaan täällä.

Seinäjoen korkeakoulukirjasto

Seinäjoen kaupunginkirjasto-maakuntakirjasto

Lounaspalvelut

Framin kiinteistöstä löytyy kaksi lounasravintolaa. Ravintola Komia sijaitsee talon B-osassa ja Ravintola Idea löytyy talon D-osasta.

Ravintola Marttilan talli sijaitsee joen toisella puolella Kampusalueella.

Majoitus

Seinäjoella on runsaasti eritasoista majoitustilaa.  Lisätietoja Seinäjoen majoitusmahdollisuuksista saat osoitteesta www.epmatkailu/majoitus.

Tenttiminen

Tentteihin ilmoittautuminen

Avoimen yliopiston opintoihin liittyviin luento- ja kirjallisuustentteihin ilmoittaudutaan kesäyliopiston verkkolomakkeella tenttikalenterin kautta 10 päivää (JY 14 päivää) ennen tenttitilaisuutta.

 

Tentti-ilmoittautuminen on sitova. Luentotentti pitää perua viimeistään edellisenä arkipäivänä, kirjallisuustenteissä peruutus tulee tehdä viimeistään viikkoa ennen tenttiä. Mikäli opiskelija ei peru kirjallisuustenttiä mutta jättää saapumatta tenttitilaisuuteen, tenttikerta katsotaan käytetyksi (kirjallisuustenteissä kolme tenttimahdollisuutta).

 

Tentti-ilmoittautuminen perutaan sähköpostitse info@epky.fi tai puhelimitse 050 431 70722.

Tenttimaksut

Kursseilla, joissa kurssisuoritukseen sisältyy luento- ja/tai kirjallisuustenttejä, kurssimaksu sisältää varsinaisen tentin ja 1-2 uusintamahdollisuutta.

 

Lisäkuulustelujen järjestäminen on maksullista. Ylimääräisen tentin maksu on 60 euroa/tentti ja tentistä on aina erikseen sovittava kesäyliopiston kanssa. Tenttimaksu laskutetaan etukäteen ja kuitti maksusta tulee esittää tentin yhteydessä. Ylimääräinen tentti tulee perua sähköpostitse info@epky.fi viimeistään viikkoa ennen tenttiä. Mikäli tenttiä ei peruta tai tenttijä ei saavu tenttiin, perimme ylimääräisen tentin maksun.

Siirtotentit

Voit suorittaa yliopisto-opintoihisi liittyviä tenttejä Seinäjoella, jos ainelaitoksesi/tentaattorisi hyväksyy siirtotenttien suorittamisen. Siirtotentin hinta on 30 euroa.

Siirtotenttiin ilmoittautuminen:

1. Kysy ainelaitokseltasi/tentaattorilta, sopiiko heille, että suoritat tentin Seinäjoella. Muista kysyä myös ainelaitoksellasi tenttijärjestelyistä vastaavan yhteyshenkilön nimi, puhelinnumero, sähköpostiosoite ja postiosoite.

2. Ilmoita Etelä-Pohjanmaan kesäyliopiston toimistoon sähköpostilla info@epky.fi seuraavat tiedot kaksi viikkoa ennen tenttiä:

– nimesi
– laskutusosoite
– puhelinnumerosi ja sähköpostiosoite
– tenttiajankohta (päivämäärä ja kellonaika)
– ainelaitoksesi tenttijärjestelyistä vastaavan yhteyshenkilön nimi ja yhteystiedot.

3. Ilmoita ainelaitoksesi tenttijärjestelyistä vastaavalle yhteyshenkilölle kesäyliopiston yhteyshenkilön postiosoite/sähköpostiosoite.

4. Vahvista tenttiin tulosi paria päivää ennen tenttiä info@epky.fi ja varmista samalla, ovatko tenttikysymykset tulleet ja mikä on tenttitila. Siirtotenttijä vastaa tenttikysymysten perilletulosta.

5. Mikäli et voi osallistua tenttiin, on se peruttava viimeistään kahta päivää aikaisemmin.

Palvelu on tarkoitettu myös avoimen yliopiston opiskelijoille.

Tenttitulokset

Tenttitulokset tulevat toimistoomme noin kuukauden kuluessa tentistä. Tenttituloksia voi kysyä toimistostamme sähköpostitse tai puhelimitse. Ilmoitamme tenttitulokset myös yliopistoon, jossa ne rekisteröidään opiskelijan opintorekisteriin.

Tenttikalenteri

Tulevia tenttejä

Tietoja haetaan...

palaute ja Kurssiehdotukset

Palautelomake

Tällä lomakkeella voit antaa palautetta, jättää yhteydenottopyynnön, esittää kurssitoiveita tai liittyä postituslistallemme.