Ajankohtaista

Lasten yliopistossa legoja ja dinosauruksia

Mitä kaikkea legopalikoista voikaan tehdä! Lauantaina 14.10.2023 lasten yliopistossa kuullaan legoharrastamisesta, josta paikalle saapuu kertomaan todellinen legotaituri, Lego Master Suomi -ohjelmassakin kisannut Satu Aaltonen. Luennolla pääsee myös itse rakentelemaan mielenkiintoisten tehtävien parissa.

Tanner tömisee ja hirmuliskon voi melkein kuulla karjaisevan, kun aiheena ovat dinosaurukset lauantaina 18.11.2023. Mitä yhteistä on linnuilla ja dinosauruksilla? Entä pystyikö Tyrannosaurus Rex oikeasti karjumaan? Tule mukaan mielenkiintoiselle luennolle kuulemaan noista historiallisista jättiläisistä! Luennoitsijana Carita Lindstedt-Kareksela Helsingin yliopistosta.

Lasten yliopisto herättää lasten kiinnostuksen tieteeseen sekä innostaa ihmettelemään ja kysymään. Luennot on tarkoitettu 6–12 -vuotiaille lapsille ja ne ovat maksuttomia. Luentojen teemat vaihtelevat sarjakuvista tekoälyyn ja dinosauruksista robotteihin. Lasten yliopiston toimintaa tukevat LähiTapiola Etelä-Pohjanmaa, Seinäjoen kaupunginkirjasto ja Mannerheimin Lastensuojeluliiton Seinäjoen Paikallisyhdistys.

Lasten yliopiston luennot pidetään Seinäjoen pääkirjasto Apilan Jaaksi-salissa. Luennoille tulee ilmoittautua etukäteen täällä. Tervetuloa mukaan!