Ajankohtaista

Jaakko Yli-Ojanperä Korkeakouluyhdistyksen toiminnanjohtajaksi

Etelä-Pohjanmaan korkeakouluyhdistyksen hallitus on valinnut yhdistyksen uudeksi toiminnanjohtajaksi ja kesäyliopiston rehtoriksi tekniikan tohtori Jaakko Yli-Ojanperän. Hän aloittaa tehtävässä 11.12.2023.

Yli-Ojanperä siirtyy korkeakouluyhdistyksen toiminnanjohtajaksi Vaisala Oyj:n teknologiapäällikön tehtävästä, jossa hän on vastannut ilmanlaadun hiukkas- ja kaasumittausteknologioista ja niiden kehittämisestä. Tehtävässään Yli-Ojanperä on menestyksekkäästi johtanut tuotekehitystiimiä yritykselle entuudestaan tuntemattomien teknologioiden vaikeasti ennakoitavien ja teknisesti haastavien kehittämisvaiheiden läpi.

Ennen yrityssektorille siirtymistään Yli-Ojanperä on toiminut vastaavana fysiikan yliopistonlehtorina Vaasan yliopistossa ja tutkijana sekä tutkimusryhmän johtajana Tampereen teknillisessä yliopistossa. Väitöskirjatyössään Yli-Ojanperä toteutti merkittäviä tuotekehityshankkeita yhteistyössä kotimaisten ja kansainvälisten yritysten kanssa.

Yli-Ojanperä on kokenut TKI-tiimien, tutkimushankkeiden ja -ohjelmien johtaja. Uudessa tehtävässään korkeakouluyhdistyksen toiminnanjohtajana Yli-Ojanperä haluaa vahvistaa yritysyhteistyötä ja vaikuttavuutta osana koko maakunnan kehittämistä.

Etelä-Pohjanmaan korkeakouluyhdistys tarjoaa yliopistotasoisia koulutuspalveluja ja tekee korkeakoulupoliittista yhteistyötä tutkimuksen ja koulutuksen edistämiseksi Etelä-Pohjanmaalla. Yhdistyksen toimintamuodot ovat kesäyliopisto ja korkeakouluverkosto Epanet.

Lisätietoja: Jaakko Yli-Ojanperä p. 040 732 9350  tai hallituksen puheenjohtaja Erkki Välimäki puh. 040 774 8331.