Ajankohtaista

Webinaarisarja: Kestävä keittiö – hyvinvointia keholle, mielelle ja ympäristölle

Kesäyliopistojen yhteisessä tarjonnassa on tänä syksynä 2023 maksuttomia tietoiskuja ikääntyvien terveyttä edistävästä ja kestävästä ravinnosta. Ikääntyneiden ruokasuosituksiin perustuvat luennot järjestetään yhdessä Valtion ravitsemusneuvottelukunnan kanssa. Ravitsemuksen huippuasiantuntijat tarjoavat painavaa asiaa ravitsemuksesta kevyessä 30 minuutin paketissa. Tule mukaan langoille tai katso tallenteena. Webinaarit toteuttaa Jyväskylän kesäyliopisto yhteistyössä Valtion ravitsemusneuvottelukunnan kanssa.

Yhdellä ilmoittautumisella saat katseluoikeuden koko sarjaan ja sen tallenteisiin. Ilmoittautuminen webinaarisarjaan Jyväskylän kesäyliopiston kautta osoitteessa https://r.jyu.fi/F3r.
Luennon katselulinkki lähetetään kunakin luentopäivänä kello 15.00 ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Luentopäivät ja -aiheet

14.9.2023 klo 17-17.30

Hyvä paha rasva! Miten käsitys rasvasta on muuttunut vuosikymmenten varrella

Timo Strandberg, Professori emeritus, Helsingin ja Oulun yliopistot, HUS, Sisätaudit ja kuntoutus

5.10.2023 klo 17-17.30

Liikkuminen ja ravinto – tehokas pari toimintakyvyn ylläpitämiseen

Satu Jyväskorpi, Erityisasiantuntija, Valtion ravitsemusneuvottelukunta

2.11.2023 klo 17-17.30

Ruokamuutos pulavuosista nykypäivään – kokemukset kestäviin ratkaisuihin

Kaija Rautavirta, Elintarviketieteiden tohtori (ETT)

23.11.2023 klo 17-17.30

Viisi osa-aluetta aivoterveyden ylläpitämisessä – FINGER-toimintamalli

Tiia Ngandu LT, dosentti, tutkimuspäällikkö Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL)