Blogi

Uusilla verkkosivuilla uuteen vuoteen

Etelä-Pohjanmaan kesäyliopisto on saanut uudet verkkosivut. Verkkosivut jatkavat tutussa epky.fi osoitteessa.

Toivottavasti kaikille välittyy se, että nettisivu-uudistuksen teko oli meille itselle mukava projekti. Uudistus eteni kotoa tutulla tavalla: siivosimme kaikkialta, tomutimme ja siistimme turhat pois ja hävitimme roskat asianmukaisesti.

Pyrimme siihen, että sinun on helppo löytää sivuiltamme tarvitsemasi tieto. Toinen tärkeä asia oli se, että asiointi on mahdollisimman helppoa ja suoraviivaista. Kolmanneksi työtä ohjasi se, että haluamme olla luotettava kumppani ja korkea laatu näkyy kaikessa tekemisessä. Opiskelu ja opintojen suorittaminen on aina iso asia, ja siksi haluamme tehdä asiat mahdollisimman hyvin, luotettavasti ja laadukkaasti.

Toisaalta nettisivu-uudistus toi esiin nykymaailman monimutkaisen ja yhteen kietoutuneen luonteen. Sinänsä yksinkertaisessa uudistuksessa jouduimme huomioimaan monia, oman ymmärryksen ja osaamisen ulkopuolelle meneviä asioita. Miten esimerkiksi sosiaalisen median toiminnot tuodaan kiinteäksi osaksi nettisivuja? Miten huolehditaan tietoturvasta ja saavutettavuudesta? Miten eri ohjelmistot ja tietokannat saadaan pelittämään meidän omien verkkosivujen kanssa? Onneksi meillä oli tukena hyvä verkkosivujen ammattilaiset toteuttamassa tekniset ja pitkälle vietyä asiantuntemusta vaativat asiat.

Olo on vähän sama kuin opiskelussa ja koulutukseen osallistumisessa. Alussa kiinnosti ja innosti kovasti, mutta samalla jännitti, että mitähän tästä tulee. Toteutusvaiheessa lämmitti, kun asiat eteni ja eri asioita tuli valmiiksi. Joskus kyllä hiipi mieleen, että miten näitä eri juttuja voi verkkosivuilla olla näin paljon ja tiettyjen juttujen takia valmistumispäivä vähän näytti venyvän. Meidänhän piti siivota, ei sotkea! Epävarmuuksista selvittiin kuitenkin yksinkertaisella tavalla: hoidettiin asioita pois yksi kerrallaan to do -listalta. Nyt kun on valmista, niin voimme kiitellä itseämme, että olipa vaan hyvä ryhtyä hommiin. Kun oli uutta tekemistä ja uutta kulmaa työhön, niin mieli kirkastuu. Meille itselle syntyi uusia ideoita ja virikkeitä toiminnan kehittämiseen. Näinhän käy usein myös opiskelussakin.     

Toki täytyy sanoa, että verkkosivujen siivouksessa oli samaa kuin kotona. Tavaraa oli vuosien saatossa kertynyt paljon ja imurilla ei tahtonut päästä tämän takia kaikkiin paikkoihin. Luopumisen tuskaa oli havaittavissa. Uutta on liian helppo tuoda lisää. Mutta jos haluaa siistit paikat, jostain on luovuttava.

Nyt olisi mukava kuulla, miten hyvin meidän siivouksemme on onnistunut.

Siksi on tärkeää, että laittaisit meille palautetta ja parannusehdotuksia uusista verkkosivuista.

Tavataan epky.fi verkkosivuilla ja sosiaalisessa mediassa!

Olli-Pekka Viinamäki
rehtori
Etelä-Pohjanmaan kesäyliopisto