Tietoprovinssi

tietoprovinssi logo

SYYSKUU 2024 ON TIETOPROVINSSIKUU

Tietoprovinssi on vuosittain järjestettävä tiedon noutopöytä, joka esittelee eteläpohjalaista tutkimusta, kehittämistä ja koulutusta. Tapahtuma on peräti perinteinen. Ensimmäinen Tietoprovinssi järjestettiin vuonna 2011. Vetovastuu on Etelä-Pohjanmaan korkeakouluyhdistyksellä tiivissä yhteistyössä Seinäjoen yliopistokeskuksen ja Seinäjoen ammattikorkeakoulun kanssa. Löydät Tietoprovinssin myös Facebookin tapahtumista ja Twitteristä (X).

Vuoden 2024 Tietoprovinssi on nyt ohi. Lämmin kiitos kaikille esiintyjille ja osallistujille!

Historiakatsaus vuoden 2024 ohjelmaan:

Vuoden 2024 Tietoprovinssin noutopöydässä on tiedon lisäksi myös syötävää ruokaa, sillä Tietoprovinssi järjestetään aamupalatilaisuuksina syyskuisina tiistaiaamuina Framin D-osan Treffi-ravintolassa. Tilaisuudet ovat maksuttomia ja avoimia kaikille tieteestä, tutkimuksesta ja kehittämisestä kiinnostuneille. Ruokahävinkin välttämiseksi tilaisuuksiin on ilmoittautuminen.

Tervetuloa! Rullaa sivua alaspäin, niin näet päivien ohjelmat.

Aamupalalla on tarjolla kaikkea hyvää munakkaasta smoothieen ja puurosta porkkanakakkuun. Myös erityisruokavaliot huomioidaan, jos niistä tiedetään. Muista siis ilmoittautua!

Aamupalatilaisuudet on jaettu neljään eri teemaan. Ne ovat Seinäjoen yliopistokeskuksen, Seinäjoen Ammattikorkeakoulun ja Epanet-verkoston yhteisiä tutkimuksen ja kehittämisen painoaloja:

  • Luovuus ja hyvinvointi
  • Yrittäjyys ja kasvu
  • Älykkäät teknologiat
  • Kestävät ruokaratkaisut

Tarkemmat ohjelmat julkaistaan elokuun aikana, tässä jo aamujen otsikot:

Ilmoittaudu yhteen, kahteen tai vaikka kaikkiin tapahtumiin tästä linkistä: ILMOITTAUTUMINEN

****************************************************************************************************

3.9.2024 kello 8.30–10.30

Ensimmäisenä tiistaina 3.9. Riitit ja rituaalit -kirjan kirjoittajat Ari Haasio ja Elisa Kannasto keskustelevat kirjan aihepiiristä Sulevi Riukulehdon juontamassa paneelissa. Aamiainen on katettu kello 8.30 alkaen, tervetuloa! ILMOITTAUTUMINEN 27.8. mennessä.

Lainaus Avain-kustantamon sivuilta:

”Riitit ja rituaalit avaa portin uskontojen, vapaamuurareiden, antiikin ihmisten ja nykypäivän yhteiskunnan yksilöllisiin ja kollektiivisiin rituaaleihin ja riitteihin. Se pohtii riitin ja rituaalin sekä tavan ja rutiinin eroja ja yhtäläisyyksiä havainnollisesti ja runsain esimerkein. Mitä säännöllisesti toistuvia rituaaleja meillä on? Mitä rituaalit merkitsevät meille? Mistä rituaalit rakentuvat? Miten yhteisölliset rituaalit selviävät yhteiskunnassa, joka on yhä yksilökeskeisempi?

Teoksen kirjoittajat FT Ari Haasio, FT, dosentti Markku Mattila ja FT Elisa Kannasto ovat kokeneita tutkijoita ja tieteen popularisoijia, jotka ovat kirjoittaneet niin tieteellisiä artikkeleita kuin lukuisia tietokirjoja.”

****************************************************************************************************

10.9.2024 kello 8.30–10.30

Toisen tiistain teemana on YRITTÄJYYDEN MONET KASVOT. ILMOITTAUTUMINEN 3.9. mennessä. Aamiainen on katettu kello 8.30 alkaen. Tervetuloa!

Vartin tutkimusesitykset:

  • Yrittäjyyden Epanet-professori Pekka Töytäri (Vaasan yliopisto): Asiakasymmärryksellä uusia liiketoimintamahdollisuuksia
  • Väitöskirjatutkija Hannele Suvanto (Helsingin yliopisto Ruralia-instituutti): Naisyrittäjyyttä ekosysteemeissä – Kestävää liiketoimintaa Suomessa, Norjassa ja Ruotsissa
  • Yliopettaja Emilia Kangas (Seinäjoen ammattikorkeakoulu): Innovoinnin merkitykset naisyrittäjille

Tämän jälkeen paneeli keskustelee esitysten herättämistä ajatuksista. Paneelissa mukana yrittäjiä ja tutkijoita. Paneelia vetää Seinäjoen ammattikorkeakoulusta koulutuspäällikkö Elisa Kannasto.

Paneelissa yrittäjiä edustavat:
Johanna Rintamäki, Vaatelainaamo Tanttu
Becky Luoma, Language Clubhouse
Pirita Hämäläinen, Verso kuntoutus 

Tutkijoita edustavat:
Tutkijayliopettaja Anmari Viljamaa, Seinäjoen ammattikorkeakoulu
Väitöskirjatutkija Hannele Suvanto, Helsingin yliopisto Ruralia-instituutti
Tutkijatohtori Tuire Hautala-Kankaanpää, Vaasan yliopisto

****************************************************************************************************

17.9.2024 kello 8.30–10.30

Kolmas tiistai on erityisen älykäs, sillä teemana ovat ÄLYKKÄÄT TEKNOLOGIAT. Aamiainen on katettu kello 8.30 alkaen, tervetuloa! ILMOITTAUTUMINEN 10.9. mennessä.

Salamapuheita, postereita ja demoja:

Marko Mäkilouko: Vaasan yliopiston Project management  -ohjelma kouluttaa diplomi-insinöörejä Seinäjoella.Teemme in house -projekteja, joilla kehitetään talon projektien hallintaa. Tarjoamme projekteja myös DI-työn muodossa. Hyvää työvoimaa tarjolla!

  • Mikael Latva, Shoumik Islam & Thungchanbeni Jami, Vaasan yliopisto, DI-koulutus:  Case Liiveri ry:n projektienhallinta ja raportointijärjestelmä

Jussi Rasku & Juha Ala-Rantala, Tampereen yliopisto: Tekoäly tekee ATK:sta  totta – automaattinen tietojenkäsittely on viimein täällä!

  • GPT Lab Seinäjoki posteri ja demo

Tommi Ylimäki & Hannu Hakalahti, Seinäjoen ammattikorkeakoulu

  • Autonomiset ajoneuvot, esittelyssä SeAMK:n oman ajoneuvon runko.
  • Esittelyssä OPLITE-hankkeen tuloksia, optimointialgoritmien integraatio 3D-simulointimalliin ja sen esittely, kuinka tuotantoa ja prosesseja voidaan optimoida tehokkaasti.

Mikko Auranen, Tampereen yliopisto: Ohjelmisto-osaamista joustavasti työelämään.  Sisäänotot koulutuspilottiin on menneet, mutta yksittäisiä kursseja tarjoillaan kyllä mahdollisille halukkaille.

Antti Martikkala, Tampereen yliopisto: Älykäs kuvantunnistus edullisilla IoT-laitteilla

Mark van Gils, Tampereen yliopisto: Research and Master’s degree studies in the area of Biomedical Informatics

****************************************************************************************************

24.9.2024 kello 8.30–10.30

Syyskuun viimeisen tiistain teemana ovat KESTÄVÄT RUOKARATKAISUT – Näitä on tutkittu, mitä on opittu? Aamiainen on katettu kello 8.30 alkaen, tervetuloa! ILMOITTAUTUMINEN 17.9. mennessä.

KESTÄVÄT

Eteläpohjalaisen ruokaketjun kestävyyttä voidaan edistää tutkimus- ja kehittämistyöllä sekä tuomalla yhteen toimijoita eri ruoka-alan sektoreilta. Luvassa ajankohtaista keskustelua siitä, millä tavalla kestävyys näkyy alueella.

  • Keskustelijoina Kaisa Mäkelä ja Valtteri Manninen (Seinäjoen ammattikorkeakoulu) sekä Jarkko Niemi, Markku Niskanen ja Merja Högnäsbacka (Luonnonvarakeskus)

RUOKA

Mitä tutkitaan ja kehitetään? Miten tutkittu tieto siirtyy käytäntöön? Mitä hyötyä yhteistyöstä?

  • Keskustelijoina Anu Hopia (Turun yliopisto), Harri Luomala (Vaasan yliopisto), Terhi Junkkari (Seinäjoen ammattikorkeakoulu), Terhi Välisalo (Pro Agria Etelä-Pohjanmaa) ja Katja Perttu (Helsingin yliopisto, Ruralia-instituutti)

RATKAISUT

Miten sitä kestävyyttä ja toisaalta innovaatioita saadaan käyttöön sekä yhteistyötä alueen toimijoiden kesken?  Miten korkeakoulut voivat auttaa – koulutus, tutkimus, pilotointi?  Miten GS1 ja Food Data Finland voi tuoda tietoa kestävyydestä käyttäjälle asti ja toisaalta auttaa tiedonvälityksessä ruokaketjussa/-järjestelmässä?

  • Keskustelijoina Markus Ojala ja Jarmo Alarinta (Seinäjoen ammattikorkeakoulu). Satu Hulkkonen (GS1, Food Data Finland -hanke), Hannu Malmivaara (Pirjon Pakari) ja Sanna Kankaanpää, (Into Seinäjoki).

Aamiaispöydässä on lähellä tuotettua ruokaa:


****************************************************************************************************

Pidämme oikeuden ohjelmamuutoksiin.

tietoprovinssi logo