Tietoprovinssi

* Avoin kaikille * Ei osallistumismaksuja * Ei ikärajoituksia * Ei pukukoodia * Tervetuloa! *

Tietoprovinssi on vuosittain järjestettävä tiedon noutopöytä, joka esittelee eteläpohjalaista tutkimusta, kehittämistä ja koulutusta. Tapahtuma on peräti perinteinen. Ensimmäinen Tietoprovinssi järjestettiin vuonna 2011. Vetovastuu on Etelä-Pohjanmaan korkeakouluyhdistyksellä.

Löydät Tietoprovinssin myös Facebookista ja Twitteristä @tietoprovinssi.

 

2021

.Vuoden 2021 Tietoprovinssi järjestetään pääosin webinaareina 30.9.–1.10.2021. Teemana on Maaseutu hyötyy tutkimuksesta.

 

Tietoprovinssi on hyväksytty tutkitun tiedon teemavuoden tapahtumaksi. Olemme tästä kovin ylpeitä!

 

2020

 

TIETOPROVINSSI 2020, tällä kertaa vähän erilainen, mutta hyvä.

Korona sotki suunnitelmat mennä Kurikkaan Maaseutuparlamentin kaveriksi. Mutta ei hätää, vuoden 2020 Tietoprovinssi järjestettiin virtuaalisesti. Ohjelmaa oli tarjolla mm. webinaareina ja tallenteina neljänä marraskuun keskiviikkona.

 

Ohjelma oli teemoitettu Seinäjoen yliopistokeskuksen ja ammattikorkeakoulun tutkimuksen painoalojen mukaan. Painoaloja on neljä:

  1. Hyvinvointi ja luovuus
  2. Yrittäjyys ja kasvu
  3. Kestävät ruokaratkaisut
  4. Älykkäät teknologiat

Kullakin painoalalla on oma ryhmänsä, joka kokoaa yhteen alan tutkijoita ja kehittäjiä. Ryhmät saivat omat keskiviikkonsa, jonka ohjelman ne toteuttivat.

 

Suorat lähetykset marraskuun keskiviikkoina nähtävissä tallenteina 14 päivää esityksen jälkeen

 

 

 

Avaa ohjelma tästä TP2020-ohjelmavihko

 

*****Testaa pelejä*****

Vaasan yliopiston EAKR-hankkeessa Etelä-Pohjanmaalla on tehty kolme digitaalista peliprototyyppiä yhteistyössä mm. Sepeli ry:n kanssa. Pelien avulla ratkaistaan osaltaan kuluttajien energian käyttöön, kierrätykseen sekä oman talouden hallintaan liittyvää osaamishaastetta. Peliprototyypit ovat tällä hetkellä testausvaiheessa, ja niitä on tarkoitus kehittää edelleen hankkeen jälkeen. Käy tutustumassa ja pelaa kahta peliprototyyppiä! Tutustu myös työpajoihin, joissa pelejä on kehitetty. Lisätietoja löytyy videosta.

 

KIERRÄTYSKISA-PROTOTYYPPI

 

 

 

OMAN TALOUDEN HALLINTA -PELIPROTOTYYPPI

 

*****Missä pöpö luuraa?*****

 

Mitä kuuluu tiskirätillesi? Siinä voi kasvaa vaikka mitä jännittävää. Katso video.

 

 

 

 

Kiitos katsojille ja ohjelman toteuttajille! Tietoprovinssi järjestetään taas vuonna 2021.

 

 

 

HISTORIAKATSAUS

 

Vuonna 2019 Tietoprovinssi levittäytyi Rytmikorjaamolle, Kampustalolle ja Maakuntakirjastoon. Ohjelmavihko.  Yhteistyökumppanina Seinäjoen Apila-kirjasto

 

Vuonna 2018 Tietoprovissi oli Opinlakeusmessuilla. Tammikuun 17.-18. päivä eteläpohjalaisille nuorille oli tarjolla tietoa tieteestä ja tutkimuksesta. Osastomme oli Areenan B-osan 2. kerroksessa. Osastollamme voi esimerkiksi tutustua syötäviin hyönteisiin, kasvattaa virtuaalikasveja, testata tietojaan ja taitojaan, kokeilla erilaisia teknisiä vempeleitä tai moikata Nao-robottia. Kuvia osastoltamme Opinlakeusmessuilla vuonna 2018.

 

Vuonna 2017 Tietoprovinssi järjestettiin 6.6. Framissa ja Seinäjoen kaupunginkirjastolla luentopainotteisena. Osallistujia oli noin 200. Ohjelma on tallessa täällä: OHJELMA 6.6.2017 (pdf).

 

Vuonna 2016 Tietoprovinssi tehtiin erityisesti eteläpohjalaisille nuorille Opinlakeusmessuilla Seinäjoki Areenassa 20.–21.1. 2016. Katso tästä tammikuun tapahtuman valokuvakollaasi. Tietoprovinssin osastoa tuki Suomen Kulttuurirahaston Etelä-Pohjanmaan rahasto.  Yksi osastomme vetonauloista oli laajenentun todellisuuden hiekkalaatikko.

 

Mitä tapahtui vuonna 2013? Katso vuoden 2013 mainosvideo. Tietoprovinssin tunnelmaan pääsee katsomalla videokoosteet: Tietoprovinssi 2011 , 2012 ja 2013.Testaa tietosi Tietoprovinssi-visailussa.

 

 

Tietoprovinssissa on perinteisesti ollut mukana seuraavia organisaatiota:
* Etelä-Pohjanmaan korkeakouluyhdistys, Etelä-Pohjanmaan kesäyliopisto ja Epanet-tutkimusverkosto
* Etelä-Pohjanmaan liiton EU-tietokeskus
* Etelä-Pohjanmaan Maakuntamuseo
* Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri
* Into Seinäjoki Oy
* Luonnonvarakeskus Luke
* Seinäjoen Ammattikorkeakoulu
* Seinäjoen kaupunki/kulttuuri- ja opetuspalvelut
* Seinäjoen kaupunginkirjasto
* Seinäjoen yliopistokeskus: Helsingin, Tampereen ja Vaasan yliopistojen, Sibelius-Akatemian ja Tampereen teknillisen yliopiston Etelä-Pohjanmaalla toimivat tutkimusryhmät. Yliopistollinen aikuiskoulutus.
* Avoin yliopisto- ja avoin ammattikorkeakouluopetus Etelä-Pohjanmaalla
* Siirtolaisuusinstituutti Pohjanmaan aluekeskus
* Turun yliopisto, elintarvikekehityksen tutkimusryhmä

 

Muista myös:  Lasten yliopisto on siirtynyt kirjastolle.

 

Lisätietoja Tietoprovinssista voi kysyä Nina Harjunpäältä.