Ajankohtaista

Antti Martikkala väittelee Seinäjoella 12.4.

Antti Martikkalan väitöstutkimus Towards Utilization of Low-cost Technologies in Democratizing IoT Development tarkastetaan Tampereen yliopistossa 12.4.2024 kello 12:00. Väitöstilaisuus järjestetään  Seinäjoella, Framin B-osan auditorio 2:ssa (Kampusranta 9 B). Tilaisuutta voi seurata myös verkon välityksellä, linkki on uutisessa Tampereen yliopiston sivuilla.

Antti ehdottaa väitöskirjassaan, kuinka  pk-yritykset pääsevät hyötymään esineiden internetistä (IoT)  käyttämällä edullisia ja avoimen lähdekoodin (low-cost and open-source) teknologioita. Tutkimus tarkastelee ratkaisuja, jotka haastavat IoT-järjestelmien korkeat kustannukset ja saavutettavuuden esteet. Tutkimus avaa tietä inklusiivisemmalle teknologiselle innovaatiolle. Työssä keskittytään käytännön sovelluksiin ja edistetään laajempaa ymmärrystä siitä, miten teknologia voi olla helpommin saavutettavissa.

Antti on tehnyt tutkimustaan Digitaalisen valmistuksen Epanet-tutkimusryhmässä Iñigo Flores Ituarten ohjauksessa. Työtä ovat ohjanneet myös ryhmän aiempi johtaja Andrei Lobov, joka työskentelee nykyisin Norjassa (Norwegian University of Science and Technology), sekä professori Minna Lanz Tampereen yliopistosta.

Väitöstilaisuudessa on kaksi opponenttia: Associate Professor Mirko Presser (Aarhus University, Tanska) ja Associate Professor Wallace Moreira Bessa (Turun yliopisto).

Linkki väitöskirjaan.

Kuva Antin albumista