Ajankohtaista

MOI Hub tuo digitalisaation lähelle yrityksiä

Digitalisaation edut ovat hyvin tiedossa, mutta etenkin rajallisin resurssein toimivilla pk-yrityksillä on vaikeuksia tunnistaa ja omaksua niitä hyödyttäviä teknologioita. MOI Hub pyrkii parantamaan tilannetta esittelemällä ja pilotoimalla edullisia ja avoimia työkaluja uusien IoT-sovellusten kehittämiseen ja testaamiseen. Hub esittelee yrityksille työkalujen mahdollisuuksia ja vaikuttavuutta, lisää niihin liittyvää osaamista ja madaltaa kynnystä uusien teknologioiden hyödyntämiseen.

MOI Hubin osaamista levitetään järjestämällä työpajoja ja käytännön pilotteja sekä toimimalla linkkinä yliopistotutkimuksen ja yritysten välillä. Seinäjoelle rakentuva Hubi muodostaa kohtauspaikan, joka tarjoaa yrityksille käytännönläheisen oppimis- ja kokeiluympäristön.

Hubissa voidaan testata käytännössä uusia IoT:hen liittyviä ideoita ja rakentaa prototyyppejä. Työpajat ja infot edistävät tiedonvaihtoa ja osaamisen lisäämistä.  Paikallisiin yrityksiin järjestettävät opiskelijavierailut Vaasan ja Tampereen yliopistoista tarjoavat mahdollisuuden houkutella osaamista alueelle.

MOI Hub toimii läheisessä yhteydessä digitaalisen valmistuksen (Tampereen yliopisto) ja logististen järjestelmien (Vaasan yliopisto) Epanet-professuureihin. Hankkeessa syntyy keskus, joka jatkaa yhteistyön ja innovaation perinnettä ja toimii samalla fyysisenä tilana Seinäjoen yliopistokeskuksessa, edistämässä Seinäjoen yritysten siirtymää kohti digitalisaatiota. Hubilla on myös virtuaalinen ulottuvuus projektisivuilla ja eri alustoilla (GitHub, sosiaaliset mediat, ym.).

Heräsikö kiinnostuksesi? Lisätietoja voi kysyä Antti Martikkalalta, Tampereen yliopisto, antti.martikkala(a)tuni.fi, 050 372 4867

Hankekuvaus Tampereen yliopiston sivuilla, josta kuva on lainattu.
 
MOI Hubin rahoittavat  Euroopan aluekehitysrahasto, Seinäjoen kaupunki ja Tampereen yliopisto. Se toteuttaa Seinäjoen kaupungin Innovaatiotoiminnan ekosysteemisopimuksen Älykäs vihreä kasvu  2021-2027 ohjelmaa.