Ajankohtaista

Viides Epanet-yhteistyösopimus allekirjoitettiin 8. helmikuuta


Epanet-korkeakouluverkosto on Etelä-Pohjanmaan korkeakouluyhdistyksen koordinoima akateeminen yhteistyöverkosto, joka tähtää osaamisen tason nostamiseen Etelä-Pohjanmaalla. Verkostoon kuuluu viiden yliopiston ja kahden tutkimuslaitoksen (Tampereen, Turun, Vaasan ja Helsingin yliopistot, Taideyliopisto, Siirtolaisuusinstituutti ja Luonnonvarakeskus) tutkimusryhmiä, jotka työskentelevät täällä.

Epanetin tavoitteena on uuden, maakunnan elinkeinoelämää hyödyttävän tiedon luominen tutkimuksen ja käytännön tiedon tasavertaisena vuoropuheluna. Tällä hetkellä tutkimusryhmiä on 22 kappaletta.

Ensimmäinen Epanet-yhteistyösopimus allekirjoitettiin vuonna 2001. Nyt allekirjoitettu sopimus on lajissaan viides. Aiemmissa sopimuksissa on sovittu erityisesti tutkimustoiminnan kehittämisestä Epanet-korkeakouluverkostossa. Tässä sopimuksessa korostetaan tutkimustoiminnan rinnalla myös yhteistyönä toteutettavaa yliopistollisen koulutuksen roolia Seinäjoen yliopistokeskuksessa.

Sopimuksen allekirjoittajia ovat Etelä-Pohjanmaan korkeakouluyhdistys ry, Etelä-Pohjanmaan liitto, Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialue, Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus, Etelä-Pohjanmaan Kauppakamari, Etelä-Pohjanmaan Yrittäjät ry, Foodwest Oy, Into Seinäjoki Oy, Luonnonvarakeskus, Siirtolaisuusinstituutti, Seinäjoen Ammattikorkeakoulu, Seinäjoen kaupunki, Helsingin yliopisto, Taideyliopisto, Tampereen yliopisto, Turun yliopisto, Vaasan yliopisto ja Seinäjoen yliopistokeskus.

Onnea 20-vuotiaalle yliopistokeskukselle!

Seinäjoen yliopistokeskus on yksi kuudesta suomalaisesta yliopistokeskuksesta. Keskukset perustettiin vuonna 2004, joten tänä vuonna juhlitaan niiden 20-vuotista taivalta.

Epanet-verkoston syntysanojen tarkka ajoittaminen on vaikeampaa. Asiaa oli viritelty jo aiemmin, mutta ensimmäinen verkoston valmisteluun keskittynyt hanke alkoi Etelä-Pohjanmaan korkeakouluyhdistyksen toteuttamana ja Etelä-Pohjanmaan liiton tuella toukokuussa 1998. Helmikuussa 1999 korkeakouluyhdistykseen palkattiin Epanet-koordinaatioon tutkimusohjelmapäällikkö TE-keskuksesta saadulla EAKR-rahoituksella. Ensimmäiset professorit aloittivat työnsä vuonna 2000.

Lisätietoja toiminnanjohtaja Jaakko Yli-Ojanperä