Ajankohtaista

Puheenvuoroja Epanetista II

Kuinka voit? Mitä tehdä puusta, kuinka yrittää viisaasti? Oletko seikkaillut digitalisaation ihmemaassa? Kuinka alueita kehitetään, entä mitä uutta kiertotaloudesta? Elämä on muuttoa ja liikettä, toisinaan matkalla voi tehdä oppimisen oivalluksia.

Puheenvuoroja Epanetista II sisältää tutkimuksen ja kehittämisen näkökulmasta kirjoitettuja, eteläpohjalaiseen arkeen liittyviä tarinoita. Kirjoittajat ovat Epanet-verkostoon linkittyviä ihmisiä, jotka hyödyntävät teksteissään tutkittua tietoa ja omaa asiantuntemustaan. Puheenvuorojen teemat kuvaavat hyvin sitä, kuinka monipuolista tutkimusta Etelä-Pohjanmaalla tehdään. Puheenvuorot kertovat myös verkoston yhteistyön laajuudesta, sillä osa teksteistä on useamman henkilön yhdessä kirjoittamia.

Puheenvuorojen sarja aloitettiin Ilkassa syyskuussa 2019. Tähän julkaisuun kootut puheenvuorot on julkaistu Ilkka-Pohjalaisessa syyskaudella 2020 ja vuonna 2021. Tekstit osoittavat, että tieteestä voi kirjoittaa ymmärrettävästi ja laajaa yleisöä puhuttelevasti.