Ajankohtaista

Pekka Töytäristä yrittäjyyden Epanet-professori

Tekniikan tohtori Pekka Töytäri on nimitetty Vaasan yliopistoon uudeksi yrittäjyyden Epanet-professoriksi. Hän aloittaa tehtävässä syyskuun alussa. Professuurini tehtävänalana on yrittäjyys ja erityisesti pk-yritysten liiketoiminnan kehittäminen.

Töytäri tulee Vaasan yliopistoon Aalto-yliopiston tuotantotalouden ja markkinoinnin laitoksilta, jossa hän toimii tuote- ja palvelujärjestelmien myynnin johtamisen työelämäprofessorina. Tätä ennen hän on toiminut tutkijatohtorina sekä muun muassa innovaatioalusta Dimeccin S4Fleet -ohjelman ohjelmapäällikkönä.

Yrittäjyyden professuurin rahoittajia ovat Vaasan yliopiston lisäksi Alavuden, Alajärven, Kauhavan, Kurikan, Lapuan, Seinäjoen ja Ähtärin kaupungit, Evijärven, Ilmajoen, Isojoen Isonkyrön, Karijoen, Kuortaneen, Lappajärven, Soinin, Teuvan ja Vimpelin kunnat sekä Etelä-Pohjanmaan yrittäjät, Etelä-Pohjanmaan kauppakamari, Ilkka Oyj, Töysän Säästöpankkisäätiö, Kuortaneen Säästöpankkisäätiö, Seinäjoen yliopistokeskus ja Etelä-Pohjanmaan korkeakoulusäätiö.

Yrittäjyyden professuuri on viisivuotinen (2023–2027). Se on jatkoa edeltäneille professuurihankkeille. Professori tukee alueellisen näkyvyyden ja aktiivisen vuorovaikutuksen kautta yritysten kasvua ja liiketoiminnan kehittämistä. Professuurin tarkoitus on tuottaa strategisen liiketoiminnan kehittämisen tutkimustiedosta lisäarvoa Etelä-Pohjanmaan yrityksille. Töytäri tuleekin professorina työskentelemään Vaasan yliopiston toimipisteessä Seinäjoen yliopistokeskuksessa.

Lue koko uutinen Vaasan yliopiston sivuilta.

Kuva: Vaasan yliopiston kuvapankki